top of page
Search

#ARTPRINT

Despre Printurile de Artă


Pentru că am primit de-a lungul timpului mai multe întrebări despre ce înseamnă un "Print de Artă" , m-am hotărât ca primul meu articol pe blog să fie despre acest subiect.


Dar mai întâi vreau să fac o mică paranteză:

(Recunosc că "scrisul" nu este deloc punctul meu forte și o să vă rog super frumos să aveți răbdare cu mine, până când mă obișnuiesc și învăț toate lucrușoarele astea, care sunt noi pentru mine.) Și acum să purcedem ...


Ce înseamnă un print de artă?


Printurile de artă sunt niște reproduceri foarte fidele după lucrări de artă originale.


Tipul de print este unul foarte diferit față de cel clasic și cu care ne întâlnim în fiecare zi.


Este un print special și profesional, destinat artișilor, atelierelor de print dar folosit și pentru muzee și galerii de artă.






Acest print special și diferit, se face bineînțeles, la fel, pe o hârtie la fel de specială, o hârtie de calitate superioară.

Toate printurile de artă, pe care le găsiți pe site www.cristinafrei.com

sunt făcute pe o hârtie de la un producător de prestigiu "Hahnemühle"


""Hahnemühle" - prezintă rezultate de imprimare remarcabile și o rezistență ridicată la îmbătrânire de peste 100 de ani.

Aceste tipuri de hârtie îndeplinesc cele mai înalte standarde, și sunt perfecte pentru expoziții pe termen lung, colecții de artă și ediții speciale."




Îngrijirea Printurilor de Artă

Toate printurile pe care le primiți, sunt foarte atent împachetate într-o hârtie foarte fină de mătase și trebuie mânuite cu atenție până când sunt înrămate.


Este indicat ca atunci când printul ajunge la voi, să aveți deja pregătită rama în care va fi înrămat. În special pentru acele printuri de dimensiuni mai mari și care vin ambalate într-un tub de carton, pentru că acest tip de hârtie are memorie și cu cât va rămâne mai mult în tub, cu atât va fi mai greu de îndreptat.


După înrămare, alegeți cel mai drag loc din casă și bucurați-vă de ilustrație în fiecare zi. :)






Și câteva cuvinte despre ilustrațiile originale

Majoritatea desenelor pe care le-am făcut în ultimii 2 ani, au fost după întâmplări și sentimente foarte personale și dragi mie, și din acest motiv încă nu sunt pregătită să renunț la desenele originale, daar ... marea mea rezoluție pentru anul 2022 este o expoziție personală :)

Așa că îmi doresc mai întâi să fac asta și să ajung acolo, ca să pot trece la nivelul următor.



Și aici se sfârșește primul meu articol de blog.

Vă mulțumesc super frumos pentru tot suportul și pentru că îmi dați mereu curaj să merg mai departe și sa cresc frumos.

Mulțumesc!


 

270 views2 comments
bottom of page